Vilka projekt kan få bidrag? SBUF:s mål och kriterier
SBUF:s mål är att bidra till långsiktig forskning, hållbara företagsnära lösningar, forskningsrön och konkret kunskap som utvecklar företagen och byggbranschen.
Projekten ska möta SBUF:s mål och kriterier
SBUF:s mål är att bidra till långsiktig forskning, hållbara företagsnära lösningar, forskningsrön och handfast kunskap som utvecklar företagen och byggbranschen.
• långsiktig forskning - ny kunskap och baserat på nya och tidigare forskningsstudier
• hållbara företagsnära lösningar - vägledningar, checklistor, färdplaner
• ökad konkurrenskraft - kompetensutveckling, innovationer
• konkret kunskap - implementerbara lösningar, prototyper, kompetensuppbyggnad som att finanseria doktorander
Områden som utvecklar företag och branschen
SBUF ger enbart bidrag för forsknings- och/eller utvecklingsprojekt vars innehåll och mål adresserar en uttrycklig nytta och relevans för medlemsföretagen. Projekten ska ha en tydlig utvecklingsidé, den ska vara företagsdriven och väl förankrad hos företagen.
Projektresultaten ska vara branschgemensamma, öppna för alla att ta del av. Projekten ska adressera hållbarhet i aspekter som gynnar samhällsbyggandet, produktiviteten och företagens vardag. Vissa områden är i ett särskilt viktigt skede för branschutvecklingen och SBUF:s mål att bidra till. Notera följande fokusområden:
Ett eller flera av kriterierna ska vara uppfyllda för att ett projekt kommer i fråga för bidrag. En mycket viktig parameter är att beskriva det branschgemensamma projektresultatet, öppet för alla att ta del av.
I checklistan för projektbeskrivningen ser du vilken formalia som utformar en bra ansökan och som också SBUF:s utskott använder i sin bedömning av ditt underlag.
Projektformer
Kriterier och projektbeskrivning
Ett eller flera av dessa kriterier ska vara uppfyllda för att ett projekt kommer i fråga för bidrag. En mycket viktig parameter är att projektresultaten ska vara branschgemensamma, öppna för alla att ta del av.
I checklistan för projektbeskrivningen ser du vilken formalia som utformar en bra ansökan och som också SBUF:s utskott använder i sin bedömning av ditt underlag.